top of page

Jos Veldhuizen

Zijn leven draait om rock en blues. Al ruim vijftig jaar is Jos Veldhuizen leadzanger van bands waarvan enkele landelijk aan de weg hebben getimmerd.

De Apeldoorner, begonnen als 15-jarige met de formatie Maddoxs en inmiddels 69 jaar, zit nog vol ambities. Momenteel zit hij in twee bands: JayVeeBand en Clapton (Cover Band).

 

Als heel jong langharig broekie uit Apeldoorn-Zuid begon Jos Veldhuizen met zingen. Met de formatie Maddoxs was hij veel te zien en te horen op toenmalige podia als Waterloo Station, Vogelnest, Buurthuis Maasstraat en Eureka. Ook veel in JugendHeims en danszalen in Duitsland gespeeld.

 

Kort na zijn aantreden in Flavium scoorde de band in 1979 een grote hit met “Nobody knows you when you're down and out”. Jos zou voor drie maanden invallen maar bleef tot 1993. Voor Flavium had hij in de landelijk bekende rockband Teaser gezeten en na Flavium de eigen jaren negentig-band Free and Easy opgericht. Na de eeuwwisseling werd door Flavium-leden de nieuwe formatie Blueshop van de grond getild. Met behalve Jos Veldhuizen als leadzanger de opvallende komst van toetsenist Eddy van de Bunte. Ook volgde voor Veldhuizen een tweede periode Flavium, nadat de combinatie met Flavium/Brainbox (met Kaz Lux en Rudy de Queljoe) was geëindigd.

 

"Nee, natuurlijk had ik als vijftienjarige echt niet het idee dat ik zo lang op het podium zou staan. Maar het is verslavend. Bovendien: “Een muzikant wordt door de jaren heen steeds beter''. Ik had nog wat nummers liggen waarvan ik dacht daar ga ik wat mee doen. Met wat oude en nieuwe muziek vrienden gingen we aan de slag en al gauw werd de JayVeeBand een feit. De JayVeeBand, heerlijk om mee te spelen. Nu nog aan optredens komen en dan lekker muziek maken.

 

2f644fdd-ab92-499f-af07-617d22e777c3.jpg
josvocals.png
bottom of page